DOJA WINERY

Doja är en familjeägd vingård med en lång tradition av vinodling och vinframställning som sträcker sig ända tillbaka till 1895. Beläget på sluttningarna av berget Jastrebac med en höjd av 470 meter. Det speciella klimatet med en skillnad mellan dag- och nattemperatur på upp till 15 grader under mognadsperioden gör Toplica-regionen så unik och intressant.

Sorter som planteras för att göra vita viner är Chardonnay, Pinot Grigio, Tamjanika och för röda sorter är Prokupac, Cabernet Sauvignon och Merlot. Mest planterade är den inhemska sorten Prokupac som är en symbol för den Serbisk vinframställning. Vårt mål och uppdrag är att hålla familjetraditionen att göra autentiska viner från denna region.

DOJA Winery har en kapacitet på 200 000 liter per år. Vineriet är utrustat med den senaste tekniken för att uppnå premiumkvalitet. Hela processen med att tillverka viner, från skötsel av vingården, skörd, källarhantering, lagring, buteljering och etikettering sker i vingården. Det här är platsen där tradition och modern kunskap korsar varandra, med ett team av experter, ägaren Goran Todic och hans fru Slavica Todic, professor i vinodling vid jordbruksfakulteten vid Belgrads universitet. Och där även barnen Mina & Sava är en del av teamet.

TITTA PÅ VÅRA VINER